Elektrik malzemeleri, sürekli olarak kullanılan ve çeşitli elektrik ekipmanlarının birleştirilmesi için kullanılan ekipmanlardır. Çorlu elektrik malzeme satışında yer verilen ürünler genellikle üretim, montaj, tamir ya da işleme sırasında kullanılan ürünlerden oluşmaktadır. Bu ürünler kullanım amaçlarına ve özelliklerine göre değişiklik gösterebilmektedir.
Elektrik malzemeleri arasında; buatlar, elektrik bantları, kablolar, kablo kanalları, ısıtıcılar, anahtar priz grupları gibi malzemeler yer almaktadır.
Buatlar: Elektrik tellerinin daha önce belirlenmiş bir noktadan topraklanarak başka bir noktaya aktarılmasını sağlar
Kablolar: En fazla kullanılan malzemelerden biri olan kablolar, elektrik enerjisini ve akımı yalıtılmış bir şekilde aktarmaya yarayan malzemelerdir. Kablolar kullanılırken birçok aksesuar ile birlikte kullanılırlar. Bu aksesuarlar arasında; klemens, makaron, rakor, reçine, muf ve kroşe gibi malzemeler vardır. Kabloların üretimi, kullanılacakları alan ve taşıyacakları yüklere göre yapılmaktadır.
Kaçak Akım Röleleri: Faz ve nötr iletkenleri arasında bir dengesizlik kaçak akımın oluştuğunu gösterir ve bu fark oluştuğunda elektrik devresini açan anahtara kaçak akım koruma rölesi ya da anahtarı denir. Elektrik devresinde fazdan gelen akım nötr olmalıdır. Elektrik devresinde kaçak bir akım olmadığı durumda giren ve çıkan akım birbirine eşit olacaktır. Kaçak akım meydana geldiğinde bu röle açılarak elektrik kesilir ve istenmeyen sonuçların önüne geçilmiş olur.
Antigron Anahtar ve Prizler: Bu malzemeler genel olarak döküm veya bakalitten yapılmaktadır. Günümüzde yaygın olarak bakalitten yapılan ürünler daha fazla tercih edilmektedir. Antigron anahtar ve prizlerin iletken giriş kısımları lastik conta ve rekorla kaplanmıştır. Prizlerin ön kısımları yaylı bir kapakla kapatılarak nem ve gazın prizin içerisine girmesi önlenmiştir.
Spiral Borular: Spiral (bükülebilen) borular metal ve yalıtkan özelliğe sahip materyallerden üretilirler. Metalden yapılan spiral borular kurşunla kaplı çelik saclara şekil vererek yapılır. Metal şerit levhaların kenarları yuvarlatılarak ve sarmal biçimde sarılarak boru haline getirilerek spiral boru imal edilir.
Metalden yapılan spiral borunun iç ve dış yüzeyinde koruyucu ve yalıtıcı özelliği olan bir tabaka bulunmaz. Bundan dolayı günümüzde fazla tercih edilmeyen bir boru şeklidir.
Yalıtkan malzemelerden yapılan spiral borularda ise PVC özelliğine sahip olan malzemeler kullanılır. Bu sayede spiral borulara istenilen şekil verilebilmektedir. Hem güvenli hem de kolay şekil verilebilen PVC içerikli spiral borular, kolon hatları, kiriş dönüşleri ve motor girişleri gibi elektrik tesislerinin kıvrımlı olan bölümlerinde özellikle kullanılmaktadır.